Jesper Weerheijm (22 jaar)

Op 3 augustus 2015 begon Jesper aan het concept van Lucid. Lucid is een songwriter folk-project over lucide dromen (het besef dat je droomt en de mogelijkheid deze te sturen). Een gave die hij sinds zijn tiende heeft ontwikkeld. Op 16 april 2016 brengt hij dit project naar buiten met een cover van Ride On.

Dankzij zijn moeder kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met Ierse folkmuziek. Jesper speelt nu zeven jaar gitaar en zingt sinds twee jaar. Verder doet hij een poging op de basgitaar, bodhran en mandoline. Ook schrijft hij bijna alle nummers voor de band.


Merel Sanders (23 jaar)

Omdat Jesper vanaf het begin al had besloten niet de lead te willen zingen, heeft hij lang gezocht naar een zangeres. Na lang zoeken kwam hij Merel tegen. Op 16 mei 2016 werd Merel als leadzangeres geïntroduceerd. Haar warme stem voegt veel toe en het project Lucid begint hierdoor al meer vorm te krijgen.

Merel zingt al van kleins af aan, maar het heeft heel lang geduurd voordat ze er echt iets mee is gaan doen. Mede door haar opleiding Artiest Drama en Theater heeft ze het verder ontwikkeld. Ook heeft ze een enorme voorliefde voor kleinkunst en dit komt naar voren in teksten en performance .

 


Iris Kemper (21 jaar)

Folk is natuurlijk geen folk zonder een folk-instrument. Na vele pogingen tot het vinden van een violist werd Jesper opeens benaderd door Iris. Ze vond Lucid erg interessant, maar vond dat het nog iets extra's nodig had. Na een gezellig gesprek en een kennismaking tijdens een repetitie bleek Iris het beetje extra waar we naar opzoek waren. Op 13 juni 2016 wordt ze officieel geïntroduceerd.

Iris speelt viool sinds haar zevende. Ze heeft vele jaren ervaring   op zowel muzikaal gebied als op het podium met andere bandjes. Naast viool speelt ze ook harp en mandoline.


Rianne Engelsman (26 jaar)

Dat muziek later een belangrijke rol zou gaan spelen in haar leven wist Rianne al toen ze nog een klein meisje was. Zingend en dansend ging ze door de woonkamer en trad ze op voor een ieder die maar wilde kijken en luisteren. Tijdens haar opleiding aan de Nederlandse Musical Academie (voorheen Willem Nijholt Academie) ontdekt ze dat haar passie ligt bij kleinkunst en muziektheater. In combinatie met haar werk als entertainer en theater/muziek docent is KoperDraad de perfecte aanvulling om haar passie verder uit te oefenen. Rianne zal KoperDraad vocaal gaan bijstaan en hoopt in de toekomst ook tekstueel mooie dingen toe te mogen voegen.